Prvo mesto za Šupljoglavu iglu

Animirani film “Šupljoglava igla”, koji je nastao na radionici animiranog filma “Poezija animacije”, održanoj od 15. do 19. februara, 2013. godine u okviru Prvog kadra-međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkog igranog filma nagrađen je prvom nagradom na Otvorenom filmskom festivalu “OFF-Travno”, održanom u Zagrebu od 02. jula do 22. avgusta, 2013. godine. Cilj "OFF-a Travno" je približavanje nekomercijalne filmske umetnosti građanima svih uzrasta na način koji nije toliko uobičajen – projekcijama profesionalnih i amaterskih filmova na otvorenom.
Animirаni film „Šupljoglаvа iglа“, inspirisаn istoimenom pesmom Duška Milunovića, čiji su stihovi oživeli kroz аnimаciju lutaka i crtežа polаznikа rаdionice spoj je nekoliko umetnosti i različitih tehnika animacije, što je veoma značajno za polaznike koji su imali priliku da savladaju njihove osnove. Sadržaj pesme kao i filma duhovito i vedro ukazuje i poučava o tome da nije prazno sve što je i šuplje, iz recenzije Dara Sekulić.
Mentori radionice bili su Zoran Stefanović, Dejan Dabić i Vitomir Mitrić. Muziku za film je komponovala Valentina Cvijetić- Dutina, a stihove je govorila Aleksandra Mitrić- Štifanić. Film je nastao u koprodukciji Forum teatra Istočno Sarajevo i SCF 98 Niš.



Predhodna strana