Aktivnosti na koloniji

Jin Joo, Hui-ching Tseng i Snežana Trstenjak su sa grupom dece uradili tri filma, po pravilima Organizacije „Cinemasports“ , koja nalažu da se za 10 sati završi film, od početka snimanja do premijere. Ovaj način rada se mnogo dopao mladima, naročito zbog kombinovanja različitih tehnika u izradi filma.
Snežana Trstenjak je animirala najmlađu grupu dece i sa njima napravila nekoliko animiranih sekvenci. Njen pristup radu je bio takav da su deca sa nestrpljenjem čekala svaki naredni susret i zajednicki rad. Pored rada sa decom, Snežana je održala prisutnim učesnicima kolonije predavanje o animaciji.
O načinu rada na Univerzitetu u Tajvanu govorila je Hui-ching Tseng, koja je pored svog predavanja prikazala i nekoliko kratkih filmova nastalih korišćenjem različitih tehnika animacije.
Svoje aktivnosti prikazali su i gostujući učesnici iz Rusije - Tihanovska Irina i Olga Dumina, Bugarske - Maja Kitova i Slovenije – prisutna deca sa mentorima .
Gost kolonije bio je i Aleksandar Kostjučenko, direktor festivala Zlatni vitez u Rusiji, koji je doneo i omogućio prikazivanje nekoliko izvanrednih filmova sa pomenutog festivala.



Predhodna strana