Žiri festivala Konstantinov zlatnik

Žiri međunarodnog festivala animiranog filma za decu i mlade "Konstantinov zlatnik" čine sledeći članovi:

Veronika Wallenberg (Stokholm / Švedska) je suvlasnik animacionog studija Cinematic iz Stokholma. Radeći kao režiser i animator od 2005. godine sa klijentima, uključujući Cartoon Network, Coca-Cola i TED, radila je na velikom broju različitih projekata, od reklama, kratkih filmova do igara, često radeći iz različitih zemalja. Poslednjih par godina je bila jedan od članova odbora Švedskog animacijskog udruženja SAAVA, predstavljajući švedsku animaciju u inostranstvu, pišući novinske članke i uređujući sastajanja i radionice za ljude u industriji animacije.

Vitomir Mitrić (Istočno Sarajevo / BiH - Republika Srpska) je školovanje i studije završio u Sarajevu i Novom Sadu, gde je stekao zvanje pozorišnog reditelja. Kroz alternativnu akademiju osposobljen je za vođenje radionica: forum teatra, i drama u obrazovanju. Kao pozorišni reditelj, režirao je 16 predstava za decu (dramske i lutkarske) i 10 predstava za odrasle. Režirao je devet dokumentarnih filmova a osnivač je i mnogih teatra, manifestacija za decu i festivala. Takođe je priređivač književnih izdanja za decu. Trenutno obavlja funkciju umetničkog direktora u Forum teatru od 2007. godine.

Marija Vulić (Jagodina / Srbija) je diplomirala 1996. na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, odsek primenjeno vajarstvo. Urednik likovnog programa u Kulturnom centru Jagodina gde vodi školu animiranog filma od 2006. godine. Osnivač udruženja JAFILM - jagodinski animirani film i festivala animiranog filma dece i mladih Srbije - Animator festa. Oblasti interesovanja vajarstvo, grafički dizajn, animacija. Član ASIFA.



Predhodna strana