Kreativna škola filma i fotografije

Studio crtanog filma 98 i Udruženje Anima Niš pod pokroviteljstvom Grada Niša a preko Uprave za omladinu, organizuju besplatnu radionicu „Kreativna škola filma i fotografije“.

Projekat će se održavati u prostorijama Dečijeg odeljenja Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ u Nišu, od 17.septembra do 11.novembra 2016.godine.

Svi ljubitelji sedme umetnosti, mogu da je bolje upoznaju kroz učenje o filmskom jeziku, teoriji, istoriji i estetici filma, ali i podešavanjima parametara video kamere ili digitalnih fotoaparata, tehnici snimanja, montaži video materijala i obradi video snimka kompjuterskim programima za montažu.

Ljubitelji fotografije, znanja, iskustva i veštine fotografisanja moći će da unaprede na specijalizovanim časovima kroz učenje o istoriji i teoriji fotografije, principu rada fotoaparata, pravilima fotografske kompozicije, motivima na fotografiji, pravilima trećine i zlatnog reza, svetlosti i bojama, blendi i F broju, i obradi fotografija na kompjuteru.

Prijavljivanje zainteresovanih je u prostorijama Dečijeg odeljenja Narodne biblioteke ili mejlom putem ovog sajta.Predhodna strana